Utilizamos cookies para asegurar que damos la mejor experiencia al usuario en nuestro sitio web. Si continúa utilizando este sitio asumiremos que está de acuerdo. Más información.   Aceptar
Vehicle elèctric compartit i ara amb energia solar
06/12/2023 04/01/2020 06/12/2023 12:14:44 -1432 1471

Vehicle elèctric compartit i ara amb energia solar

por ALTERNA Coop V

Volem un model d'energia renovable, descentralitzada i distribuïda, i amb la vostra ajuda posarem una instal·lació d'autoconsum i punt de recàrrega de vehicles elèctrics a l'eCoworking d'Albalat dels Sorells. Ens ajudes?


SELECT ifnull(sum(importe),0) as conseguido FROM pagosproyectos WHERE idproyecto=118 and (idrefund=0 or DATE(fecharefund)>2020-01-04)

Mecenas

60

Inversión

7235 €

Óptimo

11875 €

Conseguido

7551 €

Faltan

¡Proyecto finalizado con éxito!

Apoya el proyecto

Sobre este proyecto

Vehicle elèctric compartit i ara amb energia solar

por ALTERNA Coop V

Traducir al castellano con google 

Per què estem fent aquesta campanya?

Dins dels principis de la nostra cooperativa està el desenvolupament de les energies renovables per tal de fer funcionar els nostres vehicles elèctrics. En el eCoworking on treballem tenim una teulada de 700 m2 que podria estar produint energia per als nostres vehicles. De la unió d'aquests dos motius naix aquest projecte per començar a omplir el nostre terrat de plaques fotovoltaiques.


L'autoconsum és un sistema de producció d'energia (en aquest cas amb plaques fotovoltaiques), per a la seua utilització en el mateix lloc on es produeix, i amb la nova llei aquells excedents que tinguem els podem compensar en la factura de l'aparcament.

Per tant, podem dir que per cada placa instal·lada podem carregar la bateria d'un vehicle per a recórrer aproximadament cada dia 7,5 km, pel que amb la instal·lació de 3,78 kW plantejada, ja podríem recórrer 75 km al dia, 27.370 km l'any, la qual cosa estalvia a la societat cada any l'emissió d'aproximadament 9.000 kg de CO2 en deixar de recórrer aquesta distància amb vehicles de combustió.


El projecte:


Consisteix en una instal·lació per a autoconsum que alimentarà un punt de càrrega de vehicle elèctric. La potència de la instal·lació variarà segons els diners recaptats en aquesta campanya i partint d'un mínim de 3,78 kW de pic, (potència que anirà pujant aproximadament 315 W per cada 500 € que puge la recaptació, ja que és aproximadament el que costa augmentar la instal·lació en una placa fotovoltaica més) en el punt de recàrrega. A més amb els nostres vehicles compartits, podrà carregar qualsevol persona que estiga de pas.


La cooperativa


El col·lectiu en l'actualitat és propietari de tres cotxes i un furgó, la seva activitat econòmica principal és l'ús compartit que realitzem els socis d'ells.


Que és un VEC?

És un Vehicle Elèctric Compartit. Des de l'aplicació del mòbil les persones sòcies podem reservar un vehicle, fer l'ús que necessites d'ell i el tornem al pàrquing, per la qual cosa només pagues les hores o dies que has fet ús. Amb això busquem un nou model de mobilitat que s'allunye del vehicle privat, i per a aconseguir-lo creiem que el millor és fomentar el transport públic i l'ús de la bicicleta. Però sabem que hi ha ocasions en què es necessita un altre tipus de vehicles i la societat necessita que el transport siga el més sostenible possible. D'altra banda creiem que el model de vehicle privat actual s'està acabant, és innecessari el tindre aparcat davall de casa un vehicle que es passa el 95% del temps parat, és necessària una evolució i el VEC és una eina perfecta i que es complementa molt bé amb altres opcions de transport públic.


Pressupost per a la instal·lació d'autoconsum més punt de recàrrega per a VE en el eCoworking de AlternaCoop a Albalat dels Sorells:

 7235 € Instal·lació fotovoltaica clau en mà de 3'78 kW Pic

1850 € Punt de recàrrega semipúblic amb ajudes de l'IVACE

790 € Automatització porta de l'aparcament

2000 € Difusió i recompenses

El nostre pressupost mínim és aconseguir el valor de la instal·lació fotovoltaica d'autoconsum. Per part de la cooperativa avançarem els diners per a les recompenses i el punt de recàrrega. En un futur esperem recuperar part dels diners avançats gràcies una subvenció per la instal·lació del punt de recàrrega. Si arribem a aconseguir l’òptim, o a superar-lo, ens comprometem al fet que la instal·lació siga major dels 3,78 kW.

L'autoconsum és la font principal d'energia del nostre futur. La revolució energètica ja és açí i des de la cooperativa volem lluitar per un model d'energia renovable, descentralitzada i distribuïda.


Regala un pack


Pots triar la recompensa que preferisques i posar-te en contacte amb nosaltres bé via mail o passar pel eCoworking (C/Major 152 Albalat dels Sorells info@alterna.coop ). Enviarem una targeta a l'adreça que ens facilites del beneficiari del regal informant-lo que participa en aquesta campanya i que podrà passar a recollir la seua recompensa a partir del moment en què el nostre projecte arribe al mínim necessari per a posar-se en marxa. En el cas improbable que la campanya no aconseguira aqueix mínim, es retornarà l'import al compte d'origen, i així i tot el beneficiari del regal rebrà un pack bàsic.

Recompenses


Tenim samarretes i bosses de cotó edició especial per a l'ocasió, com d'altres organitzacions que col·labora amb nosaltres, quaranta exemplars de el llibre "Todo lo que debes saber sobre el coche eléctrico", des supernaranjas.com ens ofereixen una caixa de taronges enviada a qualsevol punt de la península, experiències com ara: una nit per dues persones al Mas de Lleó o una visita a casa teva d'una assessora energètica. i molts més regals.

Més informació sobre les recompenses www.alterna.coop/crowdfunding/


Sobre Nosaltres

Qui és AlternaCoop?

La nostra cooperativa és una empresa sense ànim de lucre on els socis proposem una mobilitat sostenible basada en un model d'energies renovables, a més de compartir espais en el nostre eCoworking buscant iniciatives que fomenten altres formes de consum basades en el cooperativisme.

Per què una cooperativa de consumidors? 

Com tota empresa naixem de la necessitat de cobrir uns serveis de mobilitat. Triem la fórmula de coperativa de consumidors sense ànim de lucre perquè és un model de l'economia social molt interessant. La majoria dels socis provenim de moviments socials i ens agrada el moel de presa de decisions en assamblea, sistema que ens ajuda a crear xarxes socials i comunitat. És un model que utilitzen altres cooperatives que nosaltres intentem replicar, creant grups locals que s'autogestionen i treballen sota el paraigües de la cooperativa.

I al seu torn, cooperatives de diferents llocs com Partago a Bèlgica, Movel a Madrid, SomMobilitat a Catalunya i altres, ens organitzem en la cooperativa de segon grau The Mobility Factory que és la propietària de l'APP que gestiona l'ús compartit dels vehicles, per la qual cosa totes les cooperatives, independentment de la grandària, podem gaudir dels mateixos avantages, a més del'intercanvi d'informació entre nosaltres, que permet als nostres socis utilitzar serveis de mobilitat ens altres ciutats. 


#AutoconsumAlternaCoop

No se han podido recibir los tweets con el hashtag indicado
Ver en Twitter

Preguntas

Els dies de saldo es perden, i cal gastar-los abans d'alguna data?

preguntado por Juan el 30/11/2019
No, tindràs disponible aqueixos dies el temps que decidisques fins que s'esgotes. La facturació es realitza per minuts consumits i cada 10 hores no es considera dia complet, per la qual cosa ho pots anar gastant segons la teua necessitat sense haver d'agafar-ho per dies complets.

Puedes realizar tu pregunta

Todos los campos son obligatorios

Ir arriba