Utilizamos cookies para asegurar que damos la mejor experiencia al usuario en nuestro sitio web. Si continúa utilizando este sitio asumiremos que está de acuerdo. Más información.   Aceptar
LaTeuaTerra - Visites guiades a l'Albufera per conéixer el projecte LifeCarbonFeed

Visites guiades a l'Albufera per conéixer el projecte LifeCarbonFeed

¿Es pot mitigar el canvi climàtic amb un aliment per a cabres basat en el reciclatge de residus agrícoles? Així ho creuen els impulsors de LifeLowCarbonFeed, una iniciativa emmarcada en el projecte Life de la Unió Europea que té com a objectiu final reduir les emissions de gasos efecte hivernacle generats per la ramaderia, mitjança un innovador producte alimentari provinent de podes citrícoles i palla d'arròs.


LifeLowCarbonFeed és una iniciativa coordinada per la Unió de Llaurador i Ramaders. Té un pressupost superior al milió d'euros, un 60% dels quals són finançats per la Unió Europea. El projecte persegueix una transició cap a una economia eficient en l'ús de recursos, hipocarbònica i resilient davant el clima. De fet, amb els nous mètodes i pràctiques innovadores que estan perfeccionant es podrien valoritzar residus agrícoles i servir d'aliment animal amb un preu molt competitiu. A més, es reduirien les emissions de metà en remugants, un gas efecte hivernacle 23 vegades més perjudicial que el CO2.
Al costat de la Unió de Llauradors i Ramaders, al projecte també hi participen l'Ajuntament de la Vall d'Uixó, la Universitat Politècnica de València, Airatec S.L, la Unió de Productors de Caprino (Uniproca), la Fundació Low Carbon EconomyArea Europa (Italia) i l'Ajuntament de València. Este últim ha organitzat per a aquest dissabte 26 de maig, visites guiades al parc de l'Albufera, des de les 10.30 h fins a les 13.30 h, per a conéixer-lo de primera mà.

Ir arriba