Utilizamos cookies para asegurar que damos la mejor experiencia al usuario en nuestro sitio web. Si continúa utilizando este sitio asumiremos que está de acuerdo. Más información.   Aceptar
LaTeuaTerra - Boicot al plàstic d'un sol ús

Boicot al plàstic d'un sol ús

Els plàstics són un dels materials que més emprem i que més contamina el nostre planeta. Es troba a la roba, als envasos dels aliments als supermercats, als productes de construcció i, a hores d’ara, als mars: segons Greenpeace, els oceans del nostre planeta acumulen 8 milions de tones de plàstics anualment. En concret, el Mar Mediterrani conté el 7% dels microplàstics de tot el món. D’acord amb les previsions més actualitzades que remenem, sembla que la xifra creixerà encara més. S’estima que en 2050 haurà més de 12.000 millons de tones de residus plàstics arreu del món.


Front aquesta problemàtica, que afecta greument als ecosistemes marins i, en conseqüència, a les espècies que hi habiten i als propis éssers humans, la plataforma Zero Waste, recolzada per altres associacions mediambientals com ara Greenpeace, ha fet una crida a la societat per tal de mobilitzar-la i aturar els processos de producció que utilitzen el plàstic com material principal. Amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, la plataforma anima a no comprar ni utilitzar productes embolcallats o que continguen plàstics d’un sol ús durant sis dies (des del 3 al 9 de juny). L’objectiu d’aquesta campanya promoguda en Espanya és fer despertar consciències sobre la presència d’aquest material en la nostra vida i encoratjar a comerços, marques i governs a buscar envasos alternatius. 

Ir arriba